Thomas Merkus

Managing Consultant

Mijn naam is Thomas Merkus en ik ben sinds 3 jaar werkzaam bij Tensing. Momenteel ben ik werkzaam in de rol van FME technology specialist.

Carrière
Na het afronden van de GIS Master (Geographical Information Management and Applications) wist ik dat ik in het GIS werkveld wilde gaan werken. Na stages bij het KNMI en SWECO besloot ik dat ik graag wilde werken aan verschillende projecten op verschillende gebieden. Zodoende ben ik eerst bij Vicrea begonnen, waar ik voornamelijk met FME en ArcGIS werkte. In deze tijd leerde ik dat ik organisaties het beste kon helpen met het vertalen van complexe technische vraagstukken naar begrijpelijke taal en bruikbare geo-oplossingen. Ook besloot ik dat ik meer met FME wilde doen, wat me bij Tensing bracht. Hier ben ik drievoudig gecertificeerd en heb ik mijn kennis verbreed en meer geleerd over FME en data engineering.

Vrije tijd
Ik woon momenteel in Utrecht met mijn vriendin. In mijn vrije tijd hou ik van reizen en sporten. Ik hou van allerlei sporten zoals surfen, fitness en tennis. Maar daarnaast hou ik ook van tijd doorbrengen met vrienden, lekker eten en af en toe een BBQ.

Waarom Tensing?
Mijn oog viel op Tensing vanwege de grote hoeveelheid Geo kennis die binnen de organisatie aanwezig is. Daarnaast spreekt de focus om een toonaangevend GIS consultancy bedrijf te zijn en die positie te behouden mij erg aan. Al met al heeft Tensing een omgeving die veel mogelijkheden biedt om zowel te leren als je eigen werk vorm te geven.

Thomas Merkus-1

Thomas Merkus

TMerkus@tensing.com