Mark Wilde

Geospatial Data Scientist

Mijn naam is Mark Wilde, in 1994 geboren in het pittoreske Tolkamer. Nadat ik mijn bachelor Land- en Watermanagement heb behaald aan de Hogeschool van Hall Larenstein, ben ik meteen doorgestroomd naar de Wageningen Universiteit. Hier heb ik Hydrologie en Kwantitatief Waterbeheer gestudeerd, en heb ik mij meer en meer verdiept in de wereld van de computermodellen. Nadat ik voor mijn scriptie bezig ben geweest met het ruimtelijk modeleren en parametriseren van de Franse Ardennen ben ik afgestudeerd op een minor Computer Science in Engeland.

Van Young naar Professional

Door mijn carrière te beginnen met het Young Professional programma bij Tensing krijg ik de kans om me te verdiepen in GIS, FME en verschillende programmeertalen. Drie skills die uitermate relevant zijn in een veranderende wereld waarin het verzamelen en verwerken van informatie de nieuwe ambachten zijn. Bij mijn eerste opdracht zal ik mij gaan verdiepen in de hoogwaardige systemen die op de achtergrond draaien in de meldkamer.

Precies op mijn plek

Mijn favoriete quote ‘The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom’ van Isaac Asimov (1988), beschrijft voor mij de link waar Tensing voor staat: Met een sterk team de gigantische hoeveelheid (geo)informatie die tegenwoordig beschikbaar is, verwerken en bruikbaar maken voor iedereen. De relaxte werkomgeving bij Tensing, waar zo af en toe een droge woordgrap de formele sfeer doet verwateren, zal mij nog lang op m’n plek houden.

Naast het werk

In mijn vrije tijd ben ik graag op reis of lees ik een boek. Ik probeer mijzelf de wondere wereld van de astrofysica eigen te maken en verdiep me graag in de herkomst en toekomst van de aarde en het leven. Onder het genot van een speciaal biertje zal ik hierover dan ook nooit een goede discussie uit de weg gaan.

Esri Certified Professional

De relaxte werkomgeving bij Tensing, waar zo af en toe een droge woordgrap de formele sfeer doet verwateren, zal mij nog lang op m’n plek houden.