Jeroen Bloemscheer

Esri Technology Developer

Ik ben Jeroen Bloemscheer (1977) en ben op het moment van schrijven een week in dienst bij Tensing GIS Consultancy B.V. maar het voelt voor mij bekend aan omdat ik van 2007 tot en met 2013 bij Tensing gewerkt heb aan mobiele oplossingen. De reden hiervoor is simpel, bij Tensing krijg je ruimte om te innoveren en mag je werken aan leuke opdrachten in de praktijk bij de klant.

Met meer dan 20 jaar ervaring in het inschatten, realiseren en onderhouden van GEO-ICT oplossingen heb ik mij ontwikkeld tot een software developer die zich graag in complexe problemen vastbijt en liefst gebruik maakt van standaard oplossingen.

Ik ben opgeleid als ICT-er aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Als student heb ik part-time bij CMG gewerkt en later heb ik ook als Geo-ICT ontwikkelaar bij CGI gewerkt wat LogicaCMG destijds net had overgenomen. Afgestudeerd en begonnen bij Deepground Image solutions waar ik onder andere met oracle spatial en rondkijk foto’s gewerkt had voor gemeente Amsterdam en mijn voorliefde voor GIS zich heeft ontsproten. Bij GIS heb je altijd een esthetisch aspect wat mij erg aanspreekt als afwisseling op het abstracte programmeer werk. Bij ProRail heb ik zowel gewerkt aan RINF met gebruikswaarden op macro niveau en aan Naiade aan de validatie service voor het model wat voor geïntegreerd inwinnen gebruikt gaat worden binnen de spoorbranche. Bij het ingenieurs bureau Royal HasKoning DHV heb ik de kennis hiervoor weer bij de leverancierskant kunnen inbrengen.

Binnen Tensing zal ik als specialist voor wat betreft software development en integratie met ESRI en FME onze klanten verder helpen!

In mijn vrije tijd ben ik ook bezig om als rollenspel karakter mij te begeven in een verhaal dat de storyteller orkestreert. Samen met de klant wil ik graag de informatie ontsluiten wat verstopt zit in de data en wel op zo’n manier dat de klant zelf hier zijn eigen verhaal bij kan orkestreren.

Esri Certified Professional
Microsoft Certified Professional
FME Certified Professional

Binnen Tensing zal ik als specialist voor wat betreft software development en integratie met ESRI en FME onze klanten verder helpen!

Jeroen Bloemscheer

Jeroen Bloemscheer

Jbloemscheer@tensing.com